Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Το «Spectre», η νέα ταινία Μποντ σπάει ρεκόρ στα box office
Η 24η ταινία με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ σπάει τα ρεκόρ στο box office σχεδόν σε όλες τις χώρες που προβάλλεται.

Μάλιστα, στη Βρετανία το Spectre βγήκε στις αίθουσες Δευτέρα -αντί Παρασκευή όπως συνηθίζεται-, με κέρδη 41 εκατομμύρια λίρες την πρώτη εβδομάδα προβολής του.

Το προηγούμενο ρεκόρ στη Βρετανία για ταινία που κυκλοφόρησε Δευτέρα κατείχε ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν που κυκλοφόρησε το 2004 και απέσπασε 23,8 εκατομμύρια λίρες.

Στην Ελλάδα, η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες από τις 12 Νοεμβρίου.

Ρεκόρ ανοίγματος έκανε το Spectre και στη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία και τη Δανία.

Έχοντας προβληθεί μόλις σε έξι περιοχές, η ταινία έχει αποφέρει στα ταμεία των κινηματογράφων 80,4 εκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Skyfall, η προηγούμενη ταινία Μποντ ήταν η πιο επιτυχημένη της σειράς ταινιών με εισπράξεις 1,1 δισ. δολάρια παγκοσμίως.

Αυτό γίνεται την ώρα που η Sony, η οποία κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα για τις περιπέτειες του δημοφιλούς πράκτορα, βλέπει και άλλους «παίκτες» να μπαίνουν στο παιχνίδι, καθώς η συμφωνία για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων λήγει.

Ήδη μεγάλα στούντιο όπως η MGM φαίνεται να έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους.

Ωστόσο, η Μπάρμπαρα Μπρόκολι και ο Μάικλ Γουίλσον, παραγωγοί των ταινιών και αυτοί που θα κλείσουν τη συμφωνία για τα πνευματικά δικαιώματα κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και περιμένουν να δουν την επιτυχία που θα σημειώσει η ταινία, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη θέση τους.

Φαίνεται, πάντως, ότι βρισκόμαστε κοντά σε μία νέα αρχή για τον δημοφιλή πράκτορα. Ο Ντάνιελ Κρεγκ έχει δηλώσει κάτι περισσότερο από απροθυμία να επαναλάβει τον ρόλο του (συγκεκριμένα είπε ότι θα προτιμούσε «να κόψει τις φλέβες του» από το να φορέσει άμεσα το κοστούμι του 007), ενώ και ο Σαμ Μέντες έχει δηλώσει ότι δεν θα ήθελε να σκηνοθετήσει άλλο Μποντ.

Είτε λοιπόν παραμείνει στη Sony, είτε κινηθεί σε άλλο στούντιο, είναι πιθανό η βασική ομάδα των συντελεστών να αλλάξει... Και ας δήλωσαν οι Μπρόκολι και Γουίλσον σε πρόσφατη συνέντευξή τους -στην οποία ήταν παρών το in.gr, το μοναδικό από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης- ότι δεν θα ήθελαν ούτε να σκεφτούν μία ταινία Μποντ χωρίς τον Ντάνιελ Κρεγκ.

in.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!