Όσοι εργάζονται με τις ώρες μπροστά σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καλό είναι να εντάξουν στη διατροφή τους άφθονα λαχανικά, όπως το σπανάκι, το μαρούλι και οι κόκκινες πιπεριές, διότι είναι πλούσια στην αντιοξειδωτική ουσία λουτεΐνη που μπορεί να προστατεύει την όραση, αναφέρει η εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου.
Η σχετική πιλοτική μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 37 συστηματικούς χρήστες PC και έδειξε ότι με 10 mg λουτεΐνης την ημέρα αντιλαμβάνονταν καλύτερα το contrast και μερικοί έδειχναν να επηρεάζονται λιγότερο από τη λάμψη.
Αν και είναι δύσκολο να υπολογιστεί με ακρίβεια η ποσότητα των τροφίμων που παρέχουν την ίδια ποσότητα λουτεΐνης με αυτήν που χορηγήθηκε στη μελέτη, υπολογίζεται σε 200 γραμμάρια κόκκινες πιπεριές ή μαρούλι ή σε 100 γραμμάρια σπανάκι.
Αν μη τι άλλο, τα τρόφιμα αυτά προστατεύουν και από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας αργότερα στη ζωή (είναι η συνηθέστερη αιτία τύφλωσης μετά τα 65).
Πηγή: tanea.gr
Η σχετική πιλοτική μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 37 συστηματικούς χρήστες PC και έδειξε ότι με 10 mg λουτεΐνης την ημέρα αντιλαμβάνονταν καλύτερα το contrast και μερικοί έδειχναν να επηρεάζονται λιγότερο από τη λάμψη.
Αν και είναι δύσκολο να υπολογιστεί με ακρίβεια η ποσότητα των τροφίμων που παρέχουν την ίδια ποσότητα λουτεΐνης με αυτήν που χορηγήθηκε στη μελέτη, υπολογίζεται σε 200 γραμμάρια κόκκινες πιπεριές ή μαρούλι ή σε 100 γραμμάρια σπανάκι.
Αν μη τι άλλο, τα τρόφιμα αυτά προστατεύουν και από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας αργότερα στη ζωή (είναι η συνηθέστερη αιτία τύφλωσης μετά τα 65).
Πηγή: tanea.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου