Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014


Η Microsoft συνεργάστηκε με τον βρετανό σχεδιαστή μόδας Adrien Sauvage, για να δημιουργήσει ένα παντελόνι που επιτρέπει τη φόρτιση συσκευών, όπως ένα smartphone, απλά τοποθετώντας το στην τσέπη.
Όσο παράξενο και αν ακούγεται, το παντελόνι ασύρματης φόρτισης ήδη έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε σόου μόδας στο Λονδίνο και ήδη αποκαλείται «wearable chino». Το μυστικό του εν λόγω παντελονιού είναι η εφαρμογή, σε μία από τις εμπρόσθιες τσέπες του ενός Nokia DC-50, δηλαδή της επιφάνειας ασύρματης φόρτισης της φινλανδικής εταιρείας.

NOKIA UK
Tο παντελόνι ασύρματης φόρτισης ήδη έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε σόου μόδας στο Λονδίνο και ήδη αποκαλείται «wearable chino».
Το παντελόνι-φορτιστής της Microsoft ξεκίνησε να αναπτύσσεται πριν από έξι μήνες και σύμφωνα με τους δημιουργούς του ένα βασικό ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί ήταν η χρήση του κατάλληλου υφάσματος το οποίο δεν θα επηρεαζόταν από την ανάπτυξη υψηλών θερμοκρασιών και επιπλέον δεν θα προκαλούσε δυσφορία στον χρήστη που θα το φορούσε.

Ωστόσο, ο σχεδιαστής δεν μπόρεσε να δώσει λύση στο θέμα του πλυσίματος σε πλυντήριο, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα καταστραφεί η πλακέτα φόρτισης. Παρόλα αυτά το παντελόνι θα είναι διαθέσιμο για αγορά μέσω του Amazon για ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών, στην τιμή των 340 δολαρίων.
Ο επικεφαλής του τμήματος marketing της Nokia Devices, Adam Johnson, δήλωσε στο Business Insider: «Δεν προβλέπουμε ότι τα παντελόνια ασύρματης φόρτισης θα αποτελέσουν αντικείμενο μαζικής αγοράς. Απλά είναι ένα πρώτο βήμα για να πάμε την ιδέα της wearable τεχνολογίας πέρα από τα smartwatches».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά πεδία για τη μεταφορά ηλεκτρισμού ανάμεσα σε δύο αντικείμενα.
naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!