Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ασάφειες σε πληθώρα κατά τη διαδικασία εφαρμογής της κινητικότητας

 Ακόμα και σήμερα, πέντε μήνες μετά τον καθορισμό της διαδικασίας και των κριτηρίων αποτίμησης των προσόντων των υπαλλήλων που τίθενται  σε διαθεσιμότητα καθώς και των προς μετάταξη/ μεταφορά υπαλλήλων, εκδίδονται διευκρινίσεις για το ζήτημα της μοριοδότησης.

Είτε ασάφειες είτε ερωτήματα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία εφαρμογής  του προγράμματος κινητικότητας - διαθεσιμότητας οδηγούν σε εγκυκλίους επί εγκυκλίων ή διευκρινιστικές ανακοινώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε διευκρίνιση σχετικά με τη μοριοδότηση του δεύτερου τίτλου σπουδών. Στην εγκύκλιο η οποία καθόριζε την όλη διαδικασία στο πλαίσιο της κινητικότητας (Αύγουστος 2013) οριζόταν ότι ο  δεύτερος τίτλος σπουδών λαμβάνεται υπόψη μόνο όταν είναι ίδιας κατηγορίας με το βασικό τίτλο σπουδών. Για παράδειγμα, για τους υπαλλήλους κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης θα λαμβάνεται υπόψη ως δεύτερος τίτλος μόνο το δεύτερο πτυχίο πανεπιστημιακού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και όχι πτυχίο τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης. Οι λοιποί τίτλοι σπουδών δεν μοριοδοτούνται.

Η επισήμανση ότι ο δεύτερος τίτλος σπουδών λαμβάνεται υπόψη μόνο όταν είναι ίδιας κατηγορίας με το βασικό τίτλο σπουδών είχε δημιουργήσει σύγχυση ή και παρερμηνείες.

Έτσι, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποσαφηνίστηκε με ανακοίνωση (22.1.2014) ότι ως δεύτερος τίτλος σπουδών νοείται «ο τίτλος ίδιας κατηγορίας με τον βασικό τίτλο σπουδών αλλά όπως είναι αυτονόητο και ανώτερης». Για παράδειγμα, υπάλληλος ο οποίος υπηρετεί σε θέση κατηγορίας ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) και αντίστοιχα είναι κάτοχος πτυχίου ΤΕΙ και πτυχίου ΑΕΙ, μοριοδοτείται λαμβάνοντας υπόψη τον πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών ως δεύτερο τίτλο….
 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!