Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Σε προ-κλινικές δοκιμές πρόκειται να μπει φάρμακο που περιέχει μητρικό γάλα και έχει διαπιστωθεί ότι σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Σύμφωνα με τους ερευνητές το φάρμακο είναι «σχεδόν έτοιμο» και ότι απομένει μόνο να γίνουν οι τελικές δοκιμές.

Tο φάρμακο δημιουργήθηκε μετά από πολλές έρευνες σχετικά με τη lactaptin, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο μητρικό γάλα, όπως αναφέρει ο υπεύθυνος της έρευνας από το Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας της Σιβηρίας, Valentin Vlasov.

«Κατά την ανάλυση των πρωτεϊνών του γάλακτος ανακαλύψαμε ένα πολύ μικρό πεπτίδιο το οποίο επηρεάζει τα καρκινικά κύτταρα. Κατέστρεφε τα καρκινικά κύτταρα και άφηνε ανέπαφα τα υγιή», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Το φάρμακο δημιουργήθηκε με βάση το μητρικό γάλα, αλλά η γενετική του κατασκευή ανασυστάθηκε για να έχει ακόμα πιο δυνατά αντικαρκινικά χαρακτηριστικά. Δοκιμές σε ποντίκια έδειξαν ότι το φάρμακο ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό στους καρκίνους των πνευμόνων και του συκωτιού

«Έχουμε μια πρωτεΐνη, ένα αντίσωμα που απενεργοποιεί τον ιό. Πρόκειται για ένα σχεδόν έτοιμο φάρμακο. Απλώς χρειάζεται να περάσει από τις τελικές δοκιμές», λέει ο Vlasov.

Οι έρευνες έδειξαν ότι η πρωτεΐνη έχει την ικανότητα να καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα ενώ αφήνει ανέπαφα τα υγιή.

http://www.4news.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!