Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

 

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας έκανε λόγο για «ψευδείς ειδήσεις» και κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι διαδίδει «κακόβουλα ψεύδη» σχετικά με τον ρόλο του Πεκίνου, τονίζοντας ότι η χώρα «έπαιξε εποικοδομητικό ρόλο με παραινέσεις για ειρήνευση και απευθύνοντας έκκληση για διαπραγματεύσεις».

Δημοσιεύματα των εφημερίδων Financial Times και New York Times, ανέφεραν ότι η Ρωσία έχει ζητήσει από την Κίνα στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.

Σήμερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον Κινέζο αξιωματούχο εξωτερικής πολιτικής, Γιανγκ Τζιέτσι, στη Ρώμη. «Παρακολουθούμε στενά αν η Κίνα προσφέρει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε υλική είτε οικονομική βοήθεια στη Ρωσία», σχολίασε ο Σάλιβαν μιλώντας στο CNN, ενώ πρόσθεσε ότι «πρόκειται για ένα θέμα που μας προκαλεί ανησυχία».

«Ενημερώσαμε το Πεκίνο ότι δεν θα παραμείνουμε αδρανείς και ότι δεν θα αφήσουμε καμία χώρα να αντισταθμίσει τις απώλειες που θα υποστεί η Ρωσία λόγω των οικονομικών κυρώσεων» που της επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της στην Ουκρανία πρόσθεσε, διαμηνύοντας πως «θα υπάρξουν επιπτώσεις στην περίπτωση ενεργειών με στόχο την παράκαμψη των κυρώσεων».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!