Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

 

Όπως όλα δείχνουν, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να μπει στο στόχαστρο των ρωσικών στρατευμάτων η Οδησσός, με τα άρματα μάχης να πλησιάζουν την ιστορική πόλη της Μαύρης Θάλασσας, ενώ ο ρωσικός στόλος έχει ήδη επιβάλλει ναυτικό αποκλεισμό στην περιοχή.

Η αγωνία για το «μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας» – όπως αποκαλείται η Οδησσός – κορυφώνεται, με τα ρωσικά στρατεύματα να προωθούνται τις τελευταίες ώρες στην πόλη Νικολάγιεφ, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Οδησσό.

Οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως κρίσιμες, με αναλυτές να εκτιμούν πως οι Ρώσοι ενδέχεται να επιχειρήσουν ακόμα και σήμερα μιας μεγάλης κλίμακας επίθεση στην ιστορική ελληνική αποικία του 19ου αιώνα και τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Ουκρανίας.

Με τον τρόπο αυτό κλείνει και η τελευταία διέξοδος της Ουκρανίας στη θάλασσα, με τη χώρα να μετατρέπεται σε ηπειρωτικό κράτος, περίκλειστο και χωρίς καμία πρόσβαση στη θάλασσα και το θαλάσσιο εμπόριο. Αυτό θα επιφέρει τραγικές συνέπειες για την οικονομία της χώρας, ενώ το ηπειρωτικό τμήμα θα είναι απομονωμένο και ουσιαστικά κυκλωμένο από τις κτήσεις των Ρώσων οι οποίοι φαίνεται πως στοχεύουν στην ενοποίηση της παράκτιας ζώνης με την Κριμαία.

Έτσι, η χερσαία ένωση της Κριμαίας με τη ρωσική ενδοχώρα και ο έλεγχος της Αζοφικής θάλασσας θα είναι γεγονός, με τον Βλάντιμιρ Πούτιν να έχει τον απόλυτο έλεγχο και κυριαρχία ολόκληρης της περιοχής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!