Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

 Παλάτι χτισμένο πάνω σε βράχο από το 1920

Το παλάτι που θα δείτε είναι ίσως μια από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές στον κόσμο.

Το Νταρ αλ Χαρ (Dar al-Hajar) της Υεμένης – ή «πέτρινο σπίτι» – είναι μια πρώην βασιλική κατοικία υψώνεται εντυπωσιακή στην κορυφή ενός βράχου.

Το πενταώροφο κτίριο είναι εντυπωσιακό από κάθε άποψη ενώ κοσμεί ένα από τα χαρτονομίσματα της περιοχής. Το παλάτι βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, τη Σαναά, στην κοιλάδα Βάντι Νταρ.

Το Νταρ αλ Χαρ χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920, που κατασκευάστηκε ως θερινή κατοικία για τον πνευματικό ηγέτη και μονάρχη της Υεμένης, Γιαχά Μοχάμεντ Χαμιντίν, το οποίο ανεγέρθηκε πάνω σε μια δομή που είχε χτιστεί στο βράχο το 1786 από τον Ισλαμικό μελετητή Ιμάμ Μανσούρ Αλί Μπιν Μεχντί Αμπάς.

Στο εσωτερικό υπάρχουν πολλά δωμάτια, κουζίνες, αποθηκευτικοί χώροι και αυλές ενώ έχει σχεδιαστεί για να αντέχει τις επιθέσεις.

Ο Γιαχά Μοχάμεντ Χαμιντίν δεν είχε πολύ χρόνο για να απολαύσει τη ζωή στο Νταρ αλ-Χατζάρ καθώς ο εγγονός του τον δολοφόνησε κατά τη διάρκεια πραξικοπήματος στην Υεμένη το 1948. Αλλά το παλάτι παρέμεινε στην κυριότητα της βασιλικής οικογένειας της Υεμένης μέχρι την επανάσταση του 1962 της χώρας. Τώρα είναι ένα μουσείο και οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα δωμάτια.

πηγή:perierga.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!