Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018


Σε πολλές χώρες του κόσμου υπάρχουν διάφοροι περίεργοι νόμοι, οι οποίοι επιβιώνουν στο χρόνο είτε λόγω παράδοσης, είτε λόγω… βαρεμάρας των νομοθετικών σωμάτων να τους αλλάξουν ή και να τους καταργήσουν. Ωστόσο, υπάρχει και μια πόλη όπου ο νόμος απαγορεύει στους κατοίκους της να… πεθάνουν.
Όχι, στην πόλη αυτή δεν έχει ανακαλυφθεί η αθανασία, αλλά το περιβάλλον καθιστά τον θάνατο εξαιρετικά προβληματικό. Το Λονγκγιαρμπιέν της Νορβηγίας, βλέπετε, βρίσκεται κοντά στον Αρκτικό Κύκλο και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτή την μικρή πόλη είναι εξαιρετικά σκληρές.
Για μεγάλο μέρος του χρόνου η πόλη δεν βλέπει ήλιο, ενώ οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι εξαιρετικά χαμηλές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τα πτώματα που θάβονται στο νεκροταφείο της να μην αποσυντίθενται. Ακόμα χειρότερα, αν κάποιος κάτοικος έχει πεθάνει από κάποια μεταδοτική ασθένεια, τότε το παθογόνο διατηρείται στη σορό του.
Επιστήμονες, μάλιστα, διαπίστωσαν ότι άνθρωποι που είχαν πεθάνει από την πανδημία της γρίπης πριν από 80 χρόνια διατηρούσαν στα σώματά τους ζωντανά τα στελέχη του ιού. Έτσι, από το 1950 απαγορεύεται διά νόμου να πεθάνει κάποιος στο Λονγκγιαρμπιέν και άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο τέλος της ζωής τους μεταφέρονται από το νησί στην ενδοχώρα της Νορβηγίας όπου και παραδίδουν το πνεύμα.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!