Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Όσα χρειάζεται να ξέρεις για τα καυσόξυλα
Με τη πτώση της θερμοκρασίας να έχει γίνει αισθητή στη χώρα μας, όλο και περισσότεροι Έλληνες ψάχνουν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, για να εξοικονομήσουν χρήματα.
Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν υψηλές, ενώ και το φυσικό αέριο παρουσιάζει ανοδικές τάσεις. Το ξύλο σαν καύσιμη ύλη παρουσιάζει άνθιση τα τελευταία χρόνια, με τα τζάκια και τις ξυλόσομπες να έχουν ξαναμπεί στα ελληνικά νοικοκυριά.
Οι ειδικοί στα καυσόξυλα επισημαίνουν μερικά tips για να έχετε μεγαλύτερη απόδοση, υψηλότερες θερμοκρασίες και λιγότερες απώλειες.
Προσπαθήστε να αγοράσετε ξηρά ξύλα, χωρίς υγρασία. Συνήθως τα καυσόξυλα περέχουν 30 εώς 50% υγρασία, με απότελεσμα ένα 25% της ενέργειας πηγαίνει στην έξατμιση του νερού που περιέχεται στα ξύλα.
Προτιμήστε ξύλα που έχουν κοπεί τους καλοκαιρινούς μήνες και έχουν προλάβει να αποθηκευτούν σε αποθήκες αποξήρανσης.
Τα ξύλα πρέπει να αποθηκεύονται σκεπασμένα και καλυμμένα από τον αέρα και τη βροχή.
Ο χώρος αποθήκευσης τους καλό θα ήταν να βλέπει ήλιο.
Το δάπεδο και το δωμάτιο που φυλάσσονται θα πρέπει να μην έχει καθόλου υγρασία. Το ξύλο έχει τη τάση να απορροφά την υγρασία του χώρου με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόδοσή του.
Τα ξύλα πρέπει πριν τη καύση τους να βρίσκονται κοντά στο αναμμένο τζάκι. Η προθέρμανση των καυσόξυλων μεγιστοποιεί την απόδοσή τους.

 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!