Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017


Το Good Housekeeping Institute αποκάλυψε πόσο καιρό μπορούν να παραμείνουν στην κατάψυξη διάφορα τρόφιμα, προτού αλλοιωθούν.
Και δεν είναι ο χρόνος που μπορείτε να φανταστείτε.
Ορισμένα τρόφιμα διαρκούν μόνο δυο μήνες στον καταψύκτη και θα πρέπει να καταλήγουν στον κάδο των αχρήστων μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος.
Ψάρια
  • Λευκά ψάρια: 6-8 μήνες
  • Λιπαρά ψάρια: 3-4 μήνες
  • Οστρακοειδή: 2-3 μήνες
Φρούτα
  • Σιρόπι φρούτων: 9-12 μήνες
  • Ανοικτή σακούλα με κατεψυγμένα φρούτα: 6-8 μήνες
  • Πουρές φρούτων: 6-8 μήνες
  • Χυμός φρούτων: 4-6 μήνες
Λαχανικά
  • Ζεματισμένα λαχανικά: 10-12 μήνες
  • Λαχανικά: 3-4 μήνες
  • Τομάτες: 6-8 μήνες
Κρέας
  • Μοσχαρίσιο και βοδινό κρέας: 4-6 μήνες
  • Αρνί: 4-6 μήνες
  • Χοιρινό: 4-6 μήνες
  • Φέτες μπέικον: 2-3 μήνες
  • Σαλάμι: 3-4 μήνες
  • Κοτόπουλο και γαλοπούλα: 4-6 μήνες
  • Κρέας ελαφιού: 4-6 μήνες
  • Κουνέλι: 4-6 μήνες
Προψημένο φαγητό
  • Σούπες: 3 μήνες
  • Ζωμοί: 6 μήνες
  • Κέικ: 4-6 μήνες
  • Ψωμί: 4-6 μήνες
  • Σάντουιτς: 2-3 μήνες
  • Γλυκά: 3-4 μήνες
Γαλακτοκομικά
  • Αλατισμένο βούτυρο: 3-4 μήνες
  • Μη αλατισμένο βούτυρο: 6-8 μήνες
  • Παγωτό: 3-4 μήνες
πηγή:iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!