Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στη νότια Νορβηγία, σχεδιάζει το αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta. Το κτίριο θα είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε το μισό να βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα, σε βάθος περίπου πέντε μέτρων, και οι επισκέπτες του να τρώνε δίπλα στα... ψάρια.
Η πρωταρχική του χρήση θα είναι ως εστιατόριο, με χωρητικότητα έως 100 ατόμων, όμως θα μπορεί να λειτουργεί παράλληλα και ως θαλάσσιο ερευνητικό κέντρο και τεχνητός ύφαλος.
«Σαν περισκόπιο, τα τεράστια παράθυρα του εστιατορίου, θα προσφέρουν θέα στο βάθος της θάλασσας και τη ζωή που υπάρχει κάτω από την επιφάνεια» λέει το γραφείο Snøhetta.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το εστιατόριο θα ονομάζεται Under και θα χτιστεί κοντά στο χωριό Båly, στο νοτιότερο άκρο της Νορβηγίας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου