Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017


Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Τον δολοφόνησαν με “ιδιαίτερα τοξικό όπλο”, ένα άγευστο και άοσμο χημικό που μπορεί να επιφέρει το θάνατο μέσα σε 15 λεπτά και έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ “όπλο μαζικής καταστροφής”!
Το ιδιαίτερα τοξικό χημικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Κιν Γιονγκ Ναμ στο διεθνές αεροδρόμιο της Μαλαισία είναι γνωστό ως νευροτοξικός παράγοντας VX, ανακοίνωσε η αστυνομία της Μαλαισίας.
Εργαστηριακά δείγματα που ελήφθησαν από το μάτι και το πρόσωπο του θύματος, το χημείο του κράτους της Μαλαισίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έφεραν ίχνη του VX, το οποίο θεωρείται όπλο μαζικής καταστροφής από τα Ηνωμένα Έθνη.
Ο παράγοντας VX είναι άγευστο και άοσμο χημικό, και η χρήση του απαγορεύεται με τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα, εκτός από χρήση “έρευνας ή ιατρικών ή φαρμακευτικών λόγων”. Μπορεί να παρασκευαστεί σε μορφή υγρού, κρέμας ή προωθούμενου αερίου. Εάν απορροφηθεί σε μεγάλες δόσεις, επιφέρει τον θάνατο σε 15 λεπτά, σύμφωνα με το Χημικό Βιολογικό Κέντρο Έντζγουντ του αμερικανικού στρατού, και θεωρείται το τοξικότερο γνωστό αέριο στον κόσμο.
Εκείνο που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η αστυνομία είναι το πως οι δυο γυναίκες που κατηγορούνται ως δολοφόνοι του ετεροθαλούς αδερφού του Βορειοκορεάτη ηγέτη κατάφεραν να μην μολυνθούν και οι ίδιες.
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Μαλαισίας Χαλίντ Αμπού Μπάκαρ είπε ότι η Βιετναμέζα και η Ινδονήσια που έχουν συλληφθεί για τη δολοφονική επίθεση άπλωσαν το υγρό στο πρόσωπο του θύματός τους και μετά έπλυναν τα χέρια τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!