Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Munich 1
Οι βιτρίνες στο Μόναχο δείχνουν ξεκάθαρα το δρόμο για τα Χριστούγεννα!!
Αρχές Οκτωβρίου και στο γραφικό κέντρο της Βαυαρικής πρωτεύουσας πολύχρωμοι καρυοθραύστες στέκουν καμαρωτοί στις βιτρίνες,
Munich 1
χειροποίητες μπάλες, είδη διακόσμησης, κουκλάκια και πολύχρωμα αλογάκια ξεπροβάλλουν δειλά δειλά στην υπαίθρια αγορά της παλιάς πλατείας.. τα Χριστούγεννα δεν αργούν..
Munich 3
Στο Μόναχο, είναι πανεύκολο να βρεις μια Christmas Market που να σου ταιριάζει! Πάνω απο 20 στον αριθμό, οι αγορές κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους για το ποια είναι αυτή που θα κλέψει κάθε χρόνο τις καρδιές των επισκεπτών.🙂 Φυσικά και όλες είναι πανέμορφες και Χριστουγεννιάτικες όσο ποτέ..
Munich 4
Οι φωτό έρχονται απο το ιστορικό κέντρο του Μονάχου και την υπαίθρια αγορά που βρίσκεται ούτως ή άλλως εκεί, όλο το χρόνο.
Οσο ο καιρός κρυώνει, οι πάγκοι γεμίζουν ολοένα και περισσότερο με Χριστούγεννιάτικα καλούδια, με αποκορύφωμα φυσικά τον Νοέμβριο, μέσα στον οποίο όλες οι πλατείες μεταμορφώνονται στις πιο Παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες γωνιές!
Munich 3
Λέγεται πως στη Marienplatz στήνεται η πιο μεγαλοπρεπής αγορά σε όλη το Μόναχο. Ενα τεράστιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με χιλιάδες λαμπάκια υψώνεται πάνω απο την υπαίθρια αγορά, το Χριστουγεννιάτικο τραμ ξεκινά τις βόλτες του γύρω απο τις κοντινές Christmas Markets, παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη μουσική ακούγεται κάθε σούρουπο έξω απο το Δημαρχείο.. .
Munich 4
Τις γιορτές, το κρύο στην πόλη είναι απερίγραπτο και παρόλα αυτά, πάνω απο 3 εκατομμύρια επισκέπτες κάνουν τις βόλτες τους στις αγορές, τα τελευταία χρόνια! Η περιοχή έχει πλούσια ιστορία, παλιές γειτονιές να περιπλανηθείς, εντυπωσιακές πλατείες και καθεδρικούς ναούς. Το σκηνικό γίνεται ακόμη πιο ειδυλλιακό, όταν το άρωμα του ζεστού κρασιού απο τα τοπικά αμπέλια μπερδεύεται γλυκά με αυτό της κανέλλας, κάνοντας την ατμόσφαιρα να πλυμμηρίζει Χριστούγεννα..
Munich 5
Φέτος, οι Christmas Markets (Christkindlesmarkt) ανοίγουν η μία μετά την άλλη, απο τα μέσα Νοεμβρίου και μετά.
Εδώ και όλες οι αγορές με τις ημερομηνίες τους.
υ.γ. τις φωτογραφίες τράβηξε ο Froggy αρχές Οκτωβρίου, στο Μόναχο.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!