Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016


Γειτονική μας χώρα, με μεγάλη ιστορία, αναρίθμητα αξιοθέατα και ατελείωτες ώρες περπάτημα για να θαυμάσετε τις ομορφιές της, να ένας κοντινός προορισμός για όσους από εσάς επιθυμείτε να περάσετε κάποιες ημέρες των γιορτών, εκεί.
Στην Ιταλία, η εορταστική Περίοδος ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Θεοφανείων.
Για τους Ιταλούς, εκτός από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, η Φάτνη της Γέννησης, αποτελεί ένα εξίσου σημαντικό σύμβολο.
Μάλιστα, οι χαρακτήρες των 3 Μάγων, του Ιωσήφ και της Μαρία, τοποθετούνται στη Φάτνη στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ το Θείο Βρέφος, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παραμονής.
Την Παραμονή των Χριστουγέννων, αρκετοί είναι αυτοί που νηστεύουν, μέχρι τη Λειτουργία.
Η πιο διάσημη Λειτουργία είναι αυτή στη Ρώμη, στο Ναό του Αγίου Πέτρου, όπου πιστοί από όλο τον κόσμο καταφτάνουν, για να ακούσουν το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου, κατά τη Λειτουργία του στο Βατικανό.
Μετά τη Λειτουργία, οι οικογένειες μαζεύονται γύρω από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και απολαμβάνουν το Παραδοσιακό γιορτινό γεύμα.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, οι Ιταλοί δε χάνουν με τίποτα το Γιορτινό Χριστουγεννιάτικο γεύμα, ενώ τα παιδάκια της οικογένειας, λένε Χριστουγεννιάτικα ποιηματάκια μπροστά σε γονείς και συγγενείς και παίρνουν και ένα γερό χαρτζιλίκι, ως ανταμοιβή..
Για τους Ιταλούς, υπάρχει μια επίσης πολύ σημαντική γιορτή κι είναι αυτή της 6ης Ιανουαρίου.
Yπάρχει ένας θρύλος, που λέει ότι την Παραμονή των Θεοφανείων, η μάγισσα Befana επισκέπτεται όλα τα σπίτια της χώρας, πετώντας επάνω στη σκούπα της.befana
Tρώει τα καρύδια και τα μπισκοτάκια που της έχουν αφήσει τα παιδιά και γεμίζει με γλυκά και δώρα τις κάλτσες των καλών παιδιών, ενώ αυτές των άτακτων, με κομματάκια κάρβουνο…
Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων (Christmas Markets), μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!