Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016


Οι πόλεις με τη χειρότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο, τείνουν να έχουν το τοξικό μείγμα της πολιτικής αστάθειας, της εγκληματικότητας, καθώς και χαμηλό βιοτικό επίπεδο.
Κάθε χρόνο, η Mercer, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων HR του κόσμου, δημοσιεύει τον Δείκτη για την Ποιότητα Διαβίωσης, εξετάζοντας τις πόλεις που παρέχουν την χειρότερη ποιότητα ζωής.
Παρακάτω σας τις παρουσιάζουμε:
12. ΜΠΑΜΑΚΟ – ΜΠΑΛΙ
Η πρωτεύουσα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στις υποδομές της από αρκετούς πολέμους, ενώ συνεχίζει να αντιμετωπίζει απειλές από τους ISIS.
bamako-660x440
11. ΝΟΥΑΚΣΟΤ – ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ
Παλαιότερα ήταν ένα χωριό μικρής σημασίας, μέχρι που το 1958 κατέληξε να είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στη Σαχάρα. Ωστόσο, με το συνωστισμό, την ξηρασία και τη φτώχεια το Νουακσότ πλέον διαθέτει αρκετά χαμηλό βιοτικό επίπεδο στους κατοίκους του.
mauritania
10. ΚΟΝΑΚΡΙ – ΓΟΥΙΝΕΑ
Το λιμάνι της πόλης είναι γεμάτο με θέματα προσωπικής ασφάλειας, ενώ υποφέρει από διαδηλώσεις, βίαια εγκλήματα και απεργίες.
guinea
9. ΚΙΝΣΑΣΑ – ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ
Οι εθνικιστικές συγκρούσεις είναι διαδεδομένες στην πόλη και αρκετές ΜΚΟ έχουν προσπαθήσει να παρέμβουν και να παράσχουν βοήθεια στην Κινσάσα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.
congo
8. ΜΠΡΑΖΑΒΙ – ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ
Κυβερνητική διαφθορά προκάλεσε τεράστιες διαδηλώσεις στην πόλη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι από την αστυνομία.
congo2
7. ΔΑΜΑΣΚΟΣ – ΣΥΡΙΑ
Η Mercer σημειώνει στην έκθεσή της ότι η Δαμασκός ζει μέσα στη βία και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες έχουν καταστρέψει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων – ντόπιων αλλάκαι ομογενών.
syria-660x440
6. ΝΤΖΑΜΕΝΑ – ΤΣΑΝΤ
Είναι μία από τις φτωχότερες πόλεις του κόσμου και μέχρι σήμερα έχει υποστεί πάρα πολλά από τη μαχητική ομάδα ισλαμιστών Boko Haram. Σημειώνεται ότι η εν λόγω ομάδα πραγματοποιεί συχνά βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην πόλη.
chad
5. ΧΑΡΤΟΥΜ – ΣΟΥΔΑΝ
Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Σουδάν και αποτελεί σημαντική βάση των ISIS.
sudan
4. ΠΟΡΤ-Ο-ΠΡΕΝΣ – ΑΙΤΗ
Η πόλη είναι γεμάτη με βίαιζ εγκλήματα, ενώ είναι άκρως επικίνδυνη για τους ταξιδιώτες, με τους βιασμούς και τις ληστείες να αποτελούν συχνό φαινόμενο.
haiti
3. ΣΑΝΑΑ – ΥΕΜΕΝΗ
Η μεγαλύτερη πόλη στην Υεμένη έχει καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς της Σαουδικής Αραβίας, ενώ γενικότερα η χώρα έχει γίνει ένα πεδίο μάχης στον πόλεμο μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας.
yemen-660x440
2. ΜΠΑΝΓΚΟΥΙ – ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας είναι εξαιρετικά φτωχή και πολλοί πολίτες χρειάζονται βοήθεια για την επιβίωσή τους. Σημειώνεται ότι η περιοχή πλήττεται συχνά από θρησκευτικές συγκρούσεις.
bangui
1. ΒΑΓΔΑΤΗ – ΙΡΑΚ
Η πρωτεύουσα του Ιράκ έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στις υποδομές της από τους αρκετούς πολέμους και τη συνεχή βία που επικρατεί στο έδαφός της, ενώ συνεχίζει να αντιμετωπίζει απειλές από τους ISIS.
iraq
πηγή: m.news247.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!