Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ρίο 2016: Χρυσή ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη
Δε σταματά πουθενά η Άννα Κορακάκη! Η Ελληνίδα αθλήτρια της σκοποβολής, στην πρώτη της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα 10μ. με αεροβόλο, ξεπέρασε τον εαυτό της στα 25μ. με πιστόλι, καθώς χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση!
Μετά την πολύ καλή της εμφάνιση στα προκριματικά του αγωνίσματος, το απόγευμα, η 20χρονη Άννα Κορακάκη ήταν εντυπωσιακή και στον ημιτελικό, όπου πέρασε ως πρώτη, αφήνοντας πίσω της όλες τις αντιπάλους της.
Ειδικότερα, η Άννα Κορακάκη απέσπασε 19 πόντους, έναντι 18 της Γερμανίδας Μόνικα Καρς και 17 της Κινέζας Τζινγκτζίνγκ Τσανγκ και της Ελβετίδας Χάιντι Ντίτχελμ Γκέρμπερ.
Οι Τσανγκ και Γκέρμπερ αγωνίστηκαν στον "μικρό" τελικό για το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε η Ελβετίδα αθλήτρια με 8-4.
Ακολούθησε ο μεγάλος τελικός, όπου η Ελληνίδα σκοπεύτρια ξεκίνησε εντυπωσιακά απέναντι στη Γερμανίδα Μόνικα Καρς, καθώς κέρδισε τα τρία πρώτα σετ, όμως ενώ χρειαζόταν έναν μόνο βαθμό ακόμα έχασε το τέταρτο, το πέμπτο και το έκτο σετ, με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί από την Καρς. Όμως στο κρίσιμο έβδομο σετ ήταν πιο ψύχραιμη, κατακτώντας το χρυσό με 8-6.
Η τελευταία βολή που έκρινε το μετάλλιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άννα Κορακάκη έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια Ολυμπιάδα.
Δείτε φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς της Ελληνίδας σκοπεύτριας και την απονομή:









Οι πρώτες δηλώσεις
Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την απονομή του μεταλλίου, η Άννα Κορακάκη ανέφερε ότι δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματά της, και ευχήθηκε η επιτυχία της να αποτελέσει το έναυσμα για να μπουν περισσότερα παιδιά στα σκοπευτήρια και να βγουν περισσότεροι Έλληνες σκοπευτές. Αναφέρθηκε και στα δάκρυα που δεν κατάφερε να συγκρατήσει την ώρα της ανάκρουσης εθνικού μας ύμνου, αποκαλύπτοντας ότι σκεφτόταν τις δυσκολίες που πέρασε η ίδια και ο πατέρας της για να φτάσουν σε αυτό το μετάλλιο.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!