Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016


Αν χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σίγουρα θα έχετε πετύχει (δυστυχώς όχι μόνο μία φορά) νέο κόσμο να αράζει ανέμελος στα καθίσματα, τη στιγμή που άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή ακόμα και έγκυοι τη βγάζουν στο όρθιο. Πολλοί από τους καθήμενους κάνουν ότι δεν βλέπουν, σερφάροντας στο ίντερνετ, μιλώντας στο κινητό ή ακούγοντας τη μουσική τους. Ορισμένοι άλλοι μπορεί όντως να έχουν ξεχαστεί.
Ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε στο Μπουσάν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας, έχει σκοπό να βάλει τις εγκύους στη θέση τους, δηλαδή σε θέσεις καθημένων στα μέσα μεταφοράς. Ο λόγος για το Pink Light, το οποίο δοκιμάστηκε από 500 εγκύους σε μία περίοδο πέντε ημερών. Κάθε δικαιούχος προμηθεύτηκε από έναν πομπό, ο οποίος ενεργοποιεί ένα ροζ λαμπάκι στο βαγόνι που μπαίνει ο κάτοχος. Έτσι, οι επιβάτες αντιλαμβάνονται ότι έχει ανέβει μία έγκυος στο βαγόνι και -εφόσον δεν είναι κάφροι- προσφέρουν τη θέση τους. Με το που καθίσει η έγκυος, σβήνει και το λαμπάκι.
Το πρόγραμμα αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Μητροπολιτικού Δήμου του Μπουσάν και τοπικών επιχειρήσεων. Οι έγκυοι μπορούν να κάνουν αίτηση online και έπειτα από εξακρίβωση των στοιχείων τους να παραλάβουν τον πομπό από έναν σταθμό. Η μπαταρία του πομπού διαρκεί περίπου έξι μήνες. Για να έχει καλύτερο σήμα, ο πομπός τοποθετείται εξωτερικά της τσάντας της κατόχου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!