Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι παγκοσμίως γνωστό ως το μέρος όπου εξαφανίζονται πλοία και αεροσκάφη στη διάρκεια των ετών, ενώ οι κινδυνολόγοι θεωρούν ως ενόχους είτε τους εξωγήινους είτε ακόμη και τα απομεινάρια από το χαμένο νησί της Ατλαντίδας.
Τώρα όμως Νορβηγοί επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί και να έλυσαν το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την περιοχή αυτή, που βρίσκεται μεταξύ της Φλόριντας, των Βερμούδων και του Πουέρτο Ρίκο στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αρκτικής της Νορβηγίας, πιστεύουν πως οι υποβρύχιες εκρήξεις μπορεί να κρύβονται πίσω από το μυστήριο που απασχολεί εδώ και χρόνια τους επιστήμονες.
Οι ερευνητές δήλωσαν στους «Sunday Times» ότι οι μεγάλοι κρατήρες στον πυθμένα του ωκεανού στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από υποθαλάσσιες εκρήξεις μεθανίου, μία από τις πολλές θεωρίες που έχουν διατυπωθεί για την εξαφάνιση των πλοίων εντός του Τριγώνου των Βερμούδων.
«Υπάρχουν πολλαπλοί γιγάντιοι κρατήρες στον πυθμένα της θάλασσας σε μια περιοχή στα δυτικά της θάλασσας του Μπάρεντς και είναι πιθανότατα η αιτία τεράστιων εκρήξεων αερίου» δήλωσαν οι ερευνητές στους «Sunday Times». «Η περιοχή του κρατήρα είναι πιθανό να αντιπροσωπεύει ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συγκέντρωσης για την απελευθέρωση θαλάσσιου μεθανίου στην Αρκτική».
Αυτοί οι κρατήρες έχουν πλάτος περίπου ένα χιλιόμετρο και περίπου 50 μέτρα βάθος και οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από την συγκέντρωση πετρελαίου και φυσικού αερίου κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας που εντέλει εξερράγη. Λεπτομέρειες σχετικά με τη θεωρία τους θα παρουσιαστούν τον επόμενο μήνα στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημόνων, όπου θα συζητήσουν κατά πόσο αυτές οι υποβρύχιες εκρήξεις θα μπορούσαν να είναι αρκετά ισχυρές ώστε να προκαλέσουν τη βύθιση πλοίων.
Αν ισχύει, τότε μπορεί να αποδειχτεί ότι και οι εξαφανίσεις στο Τρίγωνο των Βερμούδων είναι αποτέλεσμα της έκρηξης μεθανίου.
Αν και υπάρχουν αναφορές πως πάνω από 8.000 άνθρωποι έχουν χαθεί στο Τρίγωνο των Βερμούδων, η αμερικανική ακτοφυλακή δεν αναγνωρίζει επίσημα την ύπαρξή της.
«Σε μια ανασκόπηση των απωλειών σε αεροσκάφη και πλοία στην περιοχή όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπήρξε τίποτε που να αποδεικνύει πως οι απώλειες ήταν αποτέλεσμα οποιασδήποτε άλλης αιτίας εκτός από φυσικά αίτια. Δεν έχουν εντοπιστεί περίεργοι παράγοντες» αναφέρει η ακτοφυλακή στην ιστοσελίδα της.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου