Μια από τις καλύτερες και πιο υγιεινές εναλλακτικές, το αμυγδαλόγαλα παρασκευάζεται από αμύγδαλα και νερό και κερδίζει συνεχώς έδαφος στην καθημερινότητα όσων ασχολούνται λίγο παραπάνω με τη διατροφή τους. Στον Μεσαίωνα, μάλιστα, το θεωρούσαν πιο αριστοκρατικό από το αγελαδινό και το προτιμούσαν. Μήπως κάτι ήξεραν;
Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, έχετε υπόψη σας ότι έχει (τουλάχιστον) 4 σημαντικά οφέλη για εσάς.
1. Δεν περιέχει χοληστερόλη
Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, συμβάλλοντας στη μείωση της πιθανότητας εμφράγματος και εγκεφαλικού σύμφωνα με την American Heart Association, ενώ δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά. Συν τοις άλλοις, αν έχετε θέμα με τη χοληστερίνη, αποτελεί την ιδανική επιλογή.
2. Αποδίδει λίγες θερμίδες
Προτιμήστε το απλό αμυγδαλόγαλα χωρίς γλυκαντικές ουσίες και άλλους παράγοντες και γλιτώστε σχεδόν τις μισές θερμίδες από αυτές που λαμβάνετε από το αγελαδινό γάλα καθημερινά. Έχετε, μόνο, υπόψη σας, ότι περιέχει λιγότερη πρωτεΐνη από το αγελαδινό γάλα (1 γραμμάριο αντί για 8 γραμμάρια ανά φλιτζάνι), γι’ αυτό, αν χρειαστεί, εμπλουτίστε το πρωινό σας με άλλες πρωτεϊνούχες τροφές (σόγια, αβγά, γαλοπούλα κ.ο.κ.)
4. Κάνει καλό στα οστά
Λόγω του ότι περιέχει το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης ασβεστίου, το αμυγδαλόγαλα κάνει καλό στα οστά και συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης αργότερα.
clickatlife.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου