Παρασκευή 3 Απριλίου 2015



Έπιπλα, έργα τέχνης, ρούχα, κοσμήματα και μαγειρικά σκεύη της ηθοποιού Λορίν Μπακόλ βγήκαν στο σφυρί, για δύο ημέρες, από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams, και πωλήθηκαν έναντι 3,64 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Μπακόλ πέθανε τον Αύγουστο του 2014, σε ηλικία 90 ετών, στο σπίτι της - με τα εννιά δωμάτια και τη θέα στο Central Park της Νέας Υόρκης -, το οποίο επίσης πωλείται έναντι 26 εκατομμυρίων δολαρίων.
Από την περίοδο του γάμου της με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, ο οποίος πέθανε από καρκίνο το 1957, δημοπρατήθηκε ένα τραπέζι από μαύρο γρανίτη που ανήκε στον ηθοποιό και ένα ζευγάρι ασημένια κηροπήγια από το σπίτι του ζευγαριού στο Λος Άντζελες. Το τραπέζι πωλήθηκε στα 26.250 δολάρια, σχεδόν εννέα φορές περισσότερο από την εκτιμώμενη αξία του.

REUTERS/SHANNON STAPLETON
Μεταξύ των αντικειμένων που πωλήθηκαν ήταν διακοσμητικές μινιατούρες από την Ινδία, ένα χάλκινο σετ τσαγιού από την Ιαπωνία, ένα μαρμάρινο τραπέζι με χαραγμένη πάνω του στα αραβικά τη φράση «Στο όνομα του Αλλάχ», ένα περιδέραιο Tiffany που πωλήθηκε 52.500 δολάρια και ένα χρυσό βραχιόλι 18 καρατίων που πωλήθηκε 50.000 δολάρια. Τα χρήματα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στα τρία παιδιά της ηθοποιού.

«Tο βλέμμα»


REUTERS/SHANNON STAPLETON
Η Λορίν Μπακόλ ήταν παντρεμένη με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ από τα μέσα της δεκαετίας του 1940 μέχρι τον θάνατο του μεγάλου ηθοποιού, το 1957. Γεννημένη στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, το 1924, η Μπακόλ πέρασε στην ιστορία του κινηματογράφου με το προσωνύμιο «το βλέμμα» και είχε χαρακτηριστεί ως μια από τις 20 μεγαλύτερες ηθοποιούς όλων των εποχών.

Η καριέρα της ξεκίνησε από τον χώρο του μόντελινγκ. Η σύζυγος του σκηνοθέτη Χάουαρντ Χοκς την πρόσεξε σε εξώφυλλο του Harper’s Bazaar και του το είπε. Ακολούθησε ένα δοκιμαστικό και το αποτέλεσμα ήταν το 1944 να δοθεί στην 20χρονη Μπακόλ ο ρόλος της Μαρί στην «Σειρήνα της Μαρτινίκα» του Χοκς, που στηρίζεται στο μυθιστόρημα «Να έχεις και να μην έχεις» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

REUTERS/SHANNON STAPLETON
Περίπου 50 χρόνια αργότερα, η Μπακόλ κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και προτάθηκε για Όσκαρ για την ταινία «Ο Καθρέφτης Έχει Δύο Πρόσωπα» (1996). Το 2009 της απονεμήθηκε τιμητικό Όσκαρ ως αναγνώριση της συνολικής προσφοράς της στον κινηματογράφο.
Ο «Μεγάλος ύπνος» (ή «Πάθος και αίμα»), επίσης του Χοκς, το 1947 (από το μυθιστόρημα του Ρέιμοντ Τσάντλερ) και το «Στη Βοή της καταιγίδας» (1948) του Τζον Χιούστον συγκαταλέγονται στις μεγάλες επιτυχίες των Μπακόλ και Μπόγκαρντ. Λιγότερο γνωστή αλλά εξίσου εξαιρετική ταινία τους είναι και η «Σκοτεινή διάβασις» του Ντέλμερ Ντέιβις.

Η κωμωδία «Πώς να παντρευτείτε έναν εκατομμυριούχο» (1953) ήταν μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της καριέρας της Μπακόλ. Η ίδια εμφανίστηκε συνολικά σε 30 ταινίες, αλλά και στη θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης κερδίζοντας βραβεία Τόνι για τον πρώτο ρόλο στο μιούζικαλ του 1970  «Applause» και για το «Woman of the Year», το 1981.


REUTERS/SHANNON STAPLETON
naftemporiki.gr
Categories: ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!