Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι αιωνίων του (άδειου λόγω τιμωρίας) ΟΑΚΑ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς με μία εντυπωσιακή ανατροπή στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα πήρε τη νίκη με 77-76 και την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Οι “πράσινοι” μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με διαφορά δέκα πόντων (14-4), όμως οι παίκτες του Γιάννη Μπαρτζώκα αντέδρασαν και σύντομα ισορρόπησαν το παιχνίδι, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με το σκορ στο 33-32 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και με επιμέρους σκορ 28-16 πήρε μεγάλη διαφορά, η οποία ωστόσο εξανεμίστηκε στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, με δύο διαδοχικά τρίποντα από Μπλουμς και Παππά. Οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να ξεφύγουν ξανά στο σκορ με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Λαφαγέτ και Λοτζέσκι, όμως οι "πράσινοι" κατάφεραν να παραμείνουν κοντά στο σκορ, μετατρέποντας το φινάλε του αγώνα σε θρίλερ.
Μετά από διαδοχικά λάθη των παικτών του Ολυμπιακού, που δύο λεπτά πριν το τέλος κέρδιζε με διαφορά επτά πόντων, ο Διαμαντίδης με τρίποντο 16 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ισοφάρισε σε 75-75. Ακολούθησαν οι 1/2 βολές του Σλούκα, ενώ στην τελευταία του επίθεση ο Παναθηναϊκός έκανε το 77-76 με εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπατίστα, αφήνοντας στον Ολυμπιακό μόλις 4 δέκατα του δευτερολέπτου για την τελευταία του επίθεση, η οποία δεν είχε αποτέλεσμα.
Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε μία μεγάλη πρόκριση κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό του, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά που ήθελαν τους Πειραιώτες να είναι φαβορί.
Κορυφαίος για το "Τριφύλλι" ήταν ο Παππάς με 19 πόντους, ενώ 12 πρόσθεσε ο Μπατίστα και 11 ο Γιάνκοβιτς. Από τους "ερυθρόλευκους" ξεχώρισε ο Λοτζέσκι με 16 πόντους.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!