Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Αν και πολλά έχουν ειπωθεί για τις αφροδιασιακές τροφές και για το πώς επιδρούν στη λίμπιντο ανδρών και γυναικών, οι έρευνες ήταν περιορισμένες και οι περισσότερες κατέληγαν σε αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Ωστόσο, μία έρευνα από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας παρουσιάζει σημαντικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη σχέση ενός συγκεκριμένου φρούτου – πεντανόστιμου και δροσιστικού – με τη στύση και τη διατήρησή της!

Οι επιστήμονες από το Τέξας βρήκαν ότι τα καρπούζια περιέχουν ένα συστατικό, την κιτρουλίνη, που μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή συστατικού που βοηθά στη χαλάρωση των αγγείων του οργανισμού, όπως συμβαίνει με τα φάρμακα γι την στυστική δυσλειτουργία.

Η κιτρουλίνη αντιδρά με τα ένζυμα του οργανισμού όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες και μεταβάλλεται σε αργινίνη, ένα αμινοξύ που ωφελεί την καρδιά, το κυκλοφορικό και το ανοσοποιητικό.

Ο ερευνητής Todd Wehner θεωρεί πως το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον αλλά προκύπτουν διάφορα ζητήματα.

Κάποιος θα πρέπει να φάει περίπου 6 φλιτζάνια καρπούζι για να έχει αρκετή κιτρουλίνη που θα ενισχύσει τα επίπεδα αργινίνης στο σώμα.

Επίσης, το καρπούζι είναι διουρητικό και παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως αγωγή για νεφροπαθείς.

http://www.onmed.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!