Η Ιαπωνική κουζίνα δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει και αυτό το κέικ
δεν αποτελεί εξαίρεση, κάνοντας θραύση στα εστιατόρια της Ασίας αλλά
και των ΗΠΑ.
Ονομάζεται Mizu Shingen Mochi και οπτικά μοιάζει με γιγάντια σταγόνα νερού, όμως στην πραγματικότητα είναι κέικ, με συνταγή που προέρχεται από τις Ιαπωνικές Αλπεις του νησιού Χονσού και έχει πολύ λεπτή υφή.
Φτιάχνεται με βάση το φυτικό συστατικό άγαρ, ένα υλικό σαν ζελατίνη κοινό στην ασιατική κουζίνα, που κάνει το κέικ να λιώνει στο στόμα σας.
Μπορεί να μοιάζει σαν να πρόκειται να εκραγεί αν το αγγίξετε με βελόνα αλλά στην πραγματικότητα μπορείτε να το φάτε με το κουτάλι. Ωστόσο θα πρέπει να είστε γρήγοροι, γιατί μέσα σε 30 λεπτά, το κέικ λιώνει και γίνεται μία άμορφη μάζα γλυκού νερού.
Οσο για τη γεύση, όσοι το έχουν δοκιμάσει κάνουν λόγο για μία μοναδική «φυσική γλυκιά γεύση» ενώ η υφή του είναι επίσης μοναδική, αφού μοιάζει σαν να μετατρέπεται σε νερό μέσα στο στόμα.
Ονομάζεται Mizu Shingen Mochi και οπτικά μοιάζει με γιγάντια σταγόνα νερού, όμως στην πραγματικότητα είναι κέικ, με συνταγή που προέρχεται από τις Ιαπωνικές Αλπεις του νησιού Χονσού και έχει πολύ λεπτή υφή.
Φτιάχνεται με βάση το φυτικό συστατικό άγαρ, ένα υλικό σαν ζελατίνη κοινό στην ασιατική κουζίνα, που κάνει το κέικ να λιώνει στο στόμα σας.
Μπορεί να μοιάζει σαν να πρόκειται να εκραγεί αν το αγγίξετε με βελόνα αλλά στην πραγματικότητα μπορείτε να το φάτε με το κουτάλι. Ωστόσο θα πρέπει να είστε γρήγοροι, γιατί μέσα σε 30 λεπτά, το κέικ λιώνει και γίνεται μία άμορφη μάζα γλυκού νερού.
Οσο για τη γεύση, όσοι το έχουν δοκιμάσει κάνουν λόγο για μία μοναδική «φυσική γλυκιά γεύση» ενώ η υφή του είναι επίσης μοναδική, αφού μοιάζει σαν να μετατρέπεται σε νερό μέσα στο στόμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου