Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ορισμένα τρόφιμα είναι πολύ ευπαθή και ως εκ τούτου απαγορεύεται να αποθηκεύονται στην κατάψυξη, καθώς τότε αντί να συντηρηθούν, γίνονται ακατάλληλα προς κατανάλωση.

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι τροφές που δεν συμπαθούν την κατάψυξη!

Μαρούλια, αγγούρια, σέλερι, κρεμμύδια, γλυκές πιπεριές
Όχι μόνο θα χάσουν το χρώμα τους, αλλά παράλληλα θα αλλοιωθεί η υφή και η γεύση τους. Επίσης, παρά τη χαμηλή θερμοκρασία δεν διατηρούνται φρέσκα.

Τυρί
Αν το βάλετε στην κατάψυξη, όταν θελήσετε να το καταναλώσετε θα θρυμματίζεται και η γεύση του σε τίποτα δεν θα θυμίζει την αρχική.

Τηγανητά
Όχι μόνο δεν θα είναι τραγανά, αλλά θα πανιάσουν χάνοντας την γεύση τους.

Αυγά
Δεν υπάρχει λόγος να το δοκιμάσετε, εκτός και αν σας αρέσουν οι... εκπλήξεις. Τα ωμά θα σπάσουν, ενώ τα βρασμένα θα γίνουν σαν λάστιχο.

Κρέμα γάλακτος
Μετά την απόψυξη θα είναι κομμένη, αφού τα συστατικά της θα έχουν αποσυντεθεί, με αποτέλεσμα να χάσει την ομογένεια της.

Μπαχαρικά
Αν τα βάλετε στην κατάψυξη τότε θα αποκτήσουν βαριά και δυσάρεστη γεύση.

http://www.onmed.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!