Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Πανάξια πρωταθλήτρια Ισπανίας για 10η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 18 χρόνια (1995/1996) στέφθηκε μέσα στο "Καμπ Νου" η Ατλέτικο Μαδρίτης, μετά το ισόπαλο 1-1 με την Μπαρτσελόνα, στο φινάλε της πριμέρα ντιβιζιόν (38η αγωνιστική).
Οι ροχιμπλάνκος, που στα πρώτα 22 λεπτά έχασαν με τραυματισμούς τους Ντιέγκο Κόστα και Αρντάν Τουράν και στο 34΄ βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το φοβερό γκολ του Αλέξις, κατάφεραν στο 49΄να ισοφαρίσουν με τον Γκοντίν και, με το βαθμό που απέσπασαν, πανηγύρισαν τον τίτλο στην Ισπανία (οι Καταλανοί ήθελαν μόνο νίκη), ενώ σε 7 ημέρες θα επιδιώξουν να κατακτήσουν και το Τσάμπιονς Λιγκ, στο μεγάλο τελικό της Λισσαβόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης (24/05).
Αξίζει να σημειωθεί ότι - μετά από εννέα σαιζόν - το πρωτάθλημα πηγαίνει σε άλλη ομάδα εκτός από την Μπάρτσα και τη Ρεάλ. Τελευταία φορά, που πρωταθλητής στέφθηκε άλλος σύλλογος πλην των δύο μεγάλων της La Liga, ήταν το 2003-2004, με τη Βαλένθια του Ράφα Μπενίτεθ, που τότε είχε κατακτήσει και ευρωπαϊκό κύπελλο (το ΟΥΕΦΑ). Λέτε να είναι σημαδιακό για τον τελικό του επόμενου Σαββάτου ;
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!