Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Παίζοντας Tetris για τρία λεπτά, μειώνεται η επιθυμία για λιπαρά τρόφιμα και σνακ, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πλάιμουθ υποστήριξαν ότι τα τρία λεπτά του κλασσικού παιχνιδιού λειτουργούν αποσπώντας τον εγκέφαλο του χρήστη, ώστε να μην έχει το χρόνο να "ζητήσει" ένα σνακ, ένα αλκοολούχο ποτό ή ένα τσιγάρο.

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες κλήθηκαν να παίξουν Tetris για τρία λεπτά, αλλά μόνο κατά το ήμισυ χρησιμοποίησαν άμεσα το κλασικό παιχνίδι, που υπάρχει από το 1984, ενώ οι άλλοι μισοί περίμεναν το παιχνίδι να κάνει εκκίνηση.

Από τα αποτελέσματα των δοκιμών, φάνηκε ότι τα άτομα που έπαιζαν Tetris παρουσίασαν 24% ασθενέστερη επιθυμία να καταναλώσουν μια λιπαρή τροφή συγκριτικά με εκείνους που περίμεναν να “φορτώσει” το παιχνίδι. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να παρέχουν μια γρήγορη και εύχρηστη λύση για τους ανθρώπους, που αγωνίζονται να χάσουν κιλά ή που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα.

"Τα επεισόδια λαχτάρας μια λιπαρής τροφής διαρκούν συνήθως μόνο λίγα λεπτά, χρόνος κατά τον οποίο ένα άτομο οπτικοποιεί το τι θέλει και τι ανταμοιβή θα του προσφέρει αυτό. Συχνά, αυτό το άτομο προσπαθεί να αντισταθεί σε αυτά τα συναισθήματα. Αλλά, παίζοντας Tetris ακόμα και για λίγα λεπτά, το μυαλό δεν δημιουργεί αυτές τις δελεαστικές εικόνες και χωρίς αυτές η επιθυμία υποχωρεί ”, ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης, Τζάκι Αντρέιντ. 
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!