Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014


 ΑΓΓΛΙΑ

Η γκέλα της Arsenal στο St Marys Stadium του Southampton έφερε αλλαγή φρουράς στην κορυφή,  με τους “πολίτες” του Manchester να απολαμβάνουν τη μοναξιά της, ενώ και η ισοπαλία της Chelsea με τη West Ham ξαναέβαλε τη Liverpool δυνατά στη μάχη του τίτλου . Το ενδιαφέρον της 24ης αγωνιστικής εστιάζεται το βράδυ της Δευτέρας στο Etihad του Manchester όπου η City φιλοξενεί τη Chelsea σε ένα σούπερ ντέρμπι που πιθανότατα θα φέρει νέες ανακατατάξεις. Εκτός βέβαια αν οι φορμαρισμένοι γηπεδούχοι  νικήσουν οπότε χρίζονται πρώτο φαβορί για τον τίτλο της Premier.  Η Arsenal λογικά δεν θα έχει πρόβλημα με την Crystal Palace ( Κυριακή 18.00) ενώ η Liverpool , με τον αέρα του θριάμβου στο ντέρμπι του Merseyside, δοκιμάζεται εκτός έδρας με τη West Brom ( Κυριακή 15.30). Τέλος η ενισχυμένη με τον Mata αλλά και τον Van Persie  που επέστρεψε υγιής, Manchester United παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά στην έδρα της Stoke City.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ : Δευτέρα  22.00 μ.μ  Manchester City - Chelsea

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η κούρσα για έναν συνεχίζεται και στη Bundesliga με τη Bayern να σαρώνει κάθε ρεκόρ. Σε εξ αναβολής αγώνα που έδωσε στη Στουτγάρδη , στα μέσα της εβδομάδας, έστω και στο 90’ πήρε τη δέκατη συνεχή νίκη της και ανέβασε τη διαφορά από τη δεύτερη Leverkusen στους 13 βαθμούς. Η τελευταία φορά που οι Βαυαροί δεν έφυγαν νικητές από αγώνα πρωταθλήματος ήταν στις 5/10/2013 όταν αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Leverkusen.Το σερί αναμένεται να συνεχιστεί και αυτή την αγωνιστική που φιλοξενεί στο Allianz Arena την αδύναμη Eintracht Frankfurt ( Κυριακή 18.30). Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η μάχη για τις δυο θέσεις που οδηγούν στο Champions League, εκεί όπου η αστάθεια όλων των διεκδικητών και οι συνεχείς γκέλες δεν επιτρέπουν προγνωστικά. Η Leverkusen υποδέχεται στο Bayarena τη Stuttgart ( Σάββατο 16.30) που πριν λίγες ημέρες έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τους πρωταθλητές σε ένα κάθε άλλο παρά εύκολο ματς για τους ασταθείς γηπεδούχους. Η Dortmund θα ψάξει στην ουραγό Braunschweig το βράδυ της Παρασκευής τη νίκη- ανάσα που θα της δώσει την ώθηση για την διεκδίκηση της δεύτερης θέσης ενώ η συγκάτοικος στη τρίτη θέση  Gladbach  δοκιμάζεται εκτός έδρας στο Αννόβερο ( Σάββατο 19.30). Τέλος η Schalke που αθόρυβα πλησίασε την κορυφή υποδέχεται τη Wolfsburg και με νίκη κάνει μεγάλα σχέδια.(Σάββατο 16.30) 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ : Σάββατο 16.30 μ.μ  Schalke - Wolfsburg

ΙΣΠΑΝΙΑ

Δύσκολα παιχνίδια για τους πρωτοπόρους περιλαμβάνει η 22η στροφή της Primera . Η πρωτοπόρος Barcelona έχει θεωρητικά την πιο εύκολη αποστολή αφού υποδέχεται στο Camp Nou την αδύναμη φέτος Valencia ( Σάββατο 17.00) . Η έτερη συγκάτοικος Atletico φιλοξενεί στο Vicente Calderon τη φορμαρισμένη Sociedad  ( Κυριακή 20.00) σε ένα παιχνίδι ανοικτό σε όλα τα αποτελέσματα. Σημαντικό ρόλο ίσως παίξει και η κούραση των παικτών αφού οι ροχιμπλάνκος αγωνίστηκαν μεσοβδόμαδα για το Copa del Rey με τη Bilbao ενώ οι Βάσκοι πέρασαν στα ημιτελικά χωρίς κόπο αφού οι παίκτες της Santader έκαναν αποχή από τον αγώνα, ένα πρωτοφανές γεγονός που έκανε το γύρο του κόσμου. Δύσκολη και η αποστολή της Real στο San Mames του Bilbao ( Κυριακή 22.00) εκεί όπου η ομάδα του Valverde μετράει 9 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεγελάει κανέναν η πρόσφατη ήττα με 1-2 από την Atletico για το κύπελλο. ένα αποτέλεσμα μαγική εικόνα το οποίο διαμορφώθηκε χάρη στον ανεπανάληπτο Courtois

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ : Κυριακή 22.00 μ.μ Athletic Bilbao - Real Madrid 

ΙΤΑΛΙΑ

Η ισοπαλία της Juventus στη Ρώμη με τη Lazio έδωσε νέο ενδιαφέρον στο Campionato και έβαλε πάλι τη Roma στο κυνήγι του τίτλου. Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτή την αγωνιστική να μειωθεί ακόμα περισσότερο η διαφορά αφού η Vecchia Signora φιλοξενεί την Inter ( Κυριακή 21.45) στο ντέρμπι του Βορρά. Η Roma του Τοροσίδη υποδέχεται την Parma ( Κυριακή 16.00) ενώ η Napoli αγωνίζεται την ίδια ώρα στο Bergamo με την Atalanta. Η Fiorentina που ακολουθεί από κοντά παίζει εκτός με την Cagliari (Σάββατο 19.00). Τέλος η Milan ,που μπορεί να βρίσκεται μακριά από τις θέσεις που διεκδικούν έξοδο στα ευρωπαϊκά κύπελλα αλλά δεν παύει να είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής ομάδα σε όλο τον κόσμο, φιλοδοξεί να συνεχίσει το μικρό επιτυχημένο σερί της αυτή τη φορά στο San Siro με την Torino ( Σάββατο 21.45) στη δεύτερη μάχη των δυο πόλεων ( Μιλανο vs Τορίνο) αυτή την αγωνιστική.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ : Κυριακή 21.45 μ.μ Juventus - Inter

Το πρόγραμμα της Superleague

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

15.00 ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
17.15 ΑΡΗΣ - ΞΑΝΘΗ
19.30 ΟΦΗ - ΠΑΟ

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

15.00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
17.15 ΚΑΛΛΟΝΗ - ΤΡΙΠΟΛΗ
17.15 ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
17.15 ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
17.15 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
19.30 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟΚ

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  !!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!