Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014


Τη χρονιά που πέρασε η στήλη «Έλληνες της διασποράς» προσπάθησε να σας μεταφέρει τη δραστηριότητα και τα επιτεύγματα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα της Ευρώπης και κυρίως των διεθνών , αυτών δηλαδή που θα αποτελέσουν τη δεξαμενή από την οποία θα προκύψει η αποστολή για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το 2014 οι αναφορές μας θα επεκταθούν και σε άλλους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται είτε σε λιγότερο δημοφιλή πρωταθλήματα είτε σε μικρότερες κατηγορίες αφού , όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, αυτή τη στιγμή πάνω από 50 Έλληνες ποδοσφαιριστές  έχουν πάρει το δρόμο της «ξενιτιάς». 
 Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα υπάρχουν σίγουρα και επαναπατρισμοί  όπως και  το αντίθετο. Πρόσφατα παραδείγματα ο Θανάσης Καραγκούνης του Ατρόμητου που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ολλανδική Zwolle ή ο Βλαχοδήμος που επέστρεψε από την Augsburg στον Ολυμπιακό και από εκεί δανεικός στον Πλατανιά.

Την εβδομάδα αυτή η κίνηση ήταν περιορισμένη αφού πολλά πρωταθλήματα, Γερμανία, Βέλγιο, Τουρκία,Ολλανδία,Βουλγαρία κλπ,  βρίσκονται σε διακοπή εντούτοις αρκετοί ήταν οι Έλληνες που αγωνίστηκαν .

ΑΓΓΛΙΑ

ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Εκτός αποστολής από τη νίκη με 3-1 επί της Carlisle για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας.

ΒΕΛΛΙΟΣ ( EVERTON) : Ήταν στην αποστολή αλλά δεν αγωνίστηκε στη νίκη-πρόκριση επί της Q.P.R με 4-0 για το κύπελλο Αγγλίας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Αγωνίστηκε βασικός μετά από πολύ καιρό κάτω από τα δοκάρια της Middlesbrough στην ήττα με 0-2 από τη Hull. Ο 36χρονος πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ με πλούσια θητεία σε Swansea, Cardiff, Hartlpool και Coventry δεν έχει πολλές συμμετοχές αφού η πρώτη επιλογή είναι ο πολύπειρος Shay Given , πρώην τερματοφύλακας της Newcastle και της Εθνικής Ιρλανδίας.

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ( FULLHAM) : Εκτός αποστολής από την αναμέτρηση με την Norwich στο Carrow Road για το κύπελλο που βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Βασικοί και πάλι, αγωνίστηκαν για 90’ λεπτά στο Mestalla στην ήττα με 2-0 από τη Valencia.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Ντεμπούτο για τον Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα στην Primera, αφού μέχρι τώρα είχε συμμετοχές μόνο στο κύπελλο. Παρά την ήττα με 3-0 από την Almeria είχε πολλές σωτήριες επεμβάσεις ειδικά στο 2ο ημίχρονο και κράτησε το σκορ σε λογικά επίπεδα.

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Σε περιπέτειες μπλέκει η Bologna μετά την ήττα της από την ουραγό Catania με 2-0. Ο Κονέ αγωνίστηκε βασικός όλο τον αγώνα ενώ ο Χριστοδουλόπουλος έμεινε στον πάγκο.

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (CATANIA) : Είδε όλο τον αγώνα με την Bologna από τον πάγκο των αναπληρωματικών.

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Μπήκε ως αλλαγή στο 75ο λεπτό στη νίκη επί της Sassuolo με 2-0.

ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) : Βασικός για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι της Verona ο Βαγγέλης Μόρας και μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 1-3 μέσα στο Friuli επί της Udinese,  που την εδραιώνει στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Μπήκε ως αλλαγή στο 55ο λεπτό του ντέρμπι με τη Juventus αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγει την ήττα με 3-0.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTIC) : Εκτός αποστολής της Celtic στην εκτός έδρας νίκη με 0-4 επί της St.Mirren


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!