Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Άπραγοι και με την ίδια αγωνία, με την οποία προσήλθαν, φεύγουν από το Κέντρο Αναφοράς για AIDS Βόρειας Ελλάδας οι πολίτες. Αυτό, διότι δε γίνονται αιμοληψίες, λόγω έλλειψης... νοσηλεύτριας, την οποία -την έλλειψη- επέβαλε η ανεπαρκής χρηματοδότηση από την πλευρά της Πολιτείας.

Ειδικότερα και όπως είπε στην EgnatiaPost ο καθηγητής Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Κέντρου Αναφοράς AIDS Βόρειας Ελλάδας, Νίκος Μαλισιόβας, το κέντρο βρίσκεται χωρίς νοσηλεύτρια από τις αρχές του χρόνου, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι αιμοληψίες.

Η μέχρι τότε νοσηλεύτρια εργάζονταν στο κέντρο με προσωρινή σύμβαση, ωστόσο, τελείωσαν τα χρήματα στο ΚΕΕΛΝΠΟ -το οποίο χρηματοδοτεί το Κέντρο Αναφοράς για AIDS Βόρειας Ελλάδας και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υγείας-, με συνέπεια να μην υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθεί κι έτσι να διακοπεί η σύμβασή της.

Πάντως, ο κ. Μαλισιόβας εξέφρασε την εκτίμηση ότι από την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα θα τακτοποιηθεί, αφού θα υπάρχει νοσηλεύτρια στη θέση της κι έτσι θα ξεκινήσουν και πάλι οι αιμοληψίες.

http://egnatiapost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!