Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013


Η Ντόρτμουντ ηττήθηκε για 3η σερί αναμέτρηση στην έδρα της και το 2-1 από τη Χέρτα θέτει εν κινδύνω ακόμα και την 3η θέση, στο φινάλε του 1ου γύρου της Bundesliga. Η Λεβερκούζεν απέτυχε να ξεφύγει από την Μπορούσια, αφού η Βέρντερ έκλεψε τη νίκη στη Βρέμη με 1-0.

Με νίκη, η Ντόρτμουντ θα είχε περισσότερους βαθμούς από τον 1ο γύρο της σεζόν 2011-2012, όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Μόνο που φέτος, μετά από 3 χρονιές με το πόδι στο γκάζι, η Μπορούσια έχει ξεμείνει από βενζίνη κι όχι μόνο δεν έφτασε στο τρίποντο, αλλά η Χέρτατην ώθησε στην 3η σερί εντός έδρας ήττα και το 2-1 μπορεί να την αφήσει στην 4η θέση στο hinrunde. Πρωταγωνιστής της συνάντησης ο Σαμί Αλαγκί, ο οποίος έκλεψε δύο φορές την μπάλα και αρχικά έδωσε την ασίστ για την ισοφάριση και στη συνέχεια χόρεψε μόνος του την άμυνα των γηπεδούχων για την ανατροπή.Το τέρμα του Μάρκο Ρόις στο 7ο λεπτό είχε αφήσει ελπίδες για μεταστροφή του κλίματος που σε συνδυασμό με τη διακοπή για τον χειμώνα θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα για την ομάδα του Γίργκεν Κλοπ. Μόνο που οι φιλοξενούμενοι είναι πάντα επικίνδυνοι στην κόντρα και με τον Τυνήσιο επιθετικό εκμεταλλεύτηκαν αρχικά την ολιγωρία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου που έχασε τον Άντριαν Ράμος και στη συνέχεια το λάθος του Μάριαν Σαρ (έγινε αλλαγή στο ημίχρονο), με συνέπεια να φέρουν τα πάνω κάτω. Ο Κλοπ έριξε στη μάχη τους Γιούκας Πίστσεκ, Γιόνας Χόφμαν και Γιούλιαν Σίμπερ, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε και η Μπορούσια, με 5 ήττες σε αυτό το σημείο για πρώτη φορά από το 2007, κινδυνεύει να τελειώσει τον 1ο γύρο εκτός θέσεων Champions League, εάν δεν ηττηθεί η Γκλάντμπαχ απέναντι στη Βόλφσμπουργκ.

Η Λεβερκούζεν θα μπορούσε να είχε ξεφύγει 8 βαθμούς από τους Βεστφαλούς, αλλά δεν έκανε το χρέος της απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης και η ήττα με 1-0 αφήνει ανοιχτή την υπόθεση 2η θέση και απευθείας πρόκριση στους ομίλους του επόμενου Champions League. Οι γηπεδούχοι έψαχναν νίκη επί της ομάδας του Σάμι Χίπια από τον τελικό κυπέλλου του 2009, όταν ένας νεαρός Μεσούτ Εζίλ τους είχε δώσει το τρόπαιο με 1-0 και γι' αυτό αποφάσισε να αμυνθεί στο πρώτο ματς του "Βέζερσταντιον" μετά από τη συντριβή 7-0 από την Μπάγερν Μονάχου. Ο Ρόμπιν Ντουτ έδωσε εντολή για οπισθοχώρηση, οι παίκτες του υπάκουσαν και οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν σε μάταιη αναζήτηση διαδρόμου προς την εστία του Ράφαελ Βολφ.Η Λεβερκούζεν είχε κλείσει τη Βέρντερ στα καρέ της, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ. Οι καλές στιγμές ήταν λιγοστές και ο απελπισμένος Χίπια αποφάσισε να αλλάξει τον Χέουνγκ Μιν Σον με τον Γενς Χέγκελερ. Όχι μόνο δεν υπήρχε αποτέλεσμα, αλλά στο 74' ο Σαντιάγο Γκαρσία σκόραρε για τους γηπεδούχους κόντρα στη ροή του αγώνα και το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, αφήνοντας τη Λεβερκούζεν 7 πόντους πίσω από την Μπάγερν και μάλιστα με αγώνα περισσότερο.
http://www.contra.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!