Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Αποδράστε στην ελληνική επαρχία και διασκεδάστε στις παραδοσιακές καρναβαλικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται τις επόμενες ημέρες.
Άργος Ορεστικό: Αργείτικο Καρναβάλι

Σε άλλον ένα Δήμο του Ν. Καστοριάς στο Άργος Ορεστικό οι τοπικές αρχές διοργανώνουν και αυτές το δικό τους καρναβάλι και καλούν να προσέλθουν για να διασκεδάσουν και να χορέψουν με άφθονο κρασί.
Πρόγραμμα:
Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2014: Το πρωί της Παραμονής, η Φιλαρμονική του Δήμου ψάλλει τα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στις γειτονιές και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Το μεσημέρι στις 12:00, μικροί καρναβαλιστές συναντούν τον Αϊ Βασίλη στο δημαρχείο, χορεύουν και περιμένουν να πάρουν δώρα από τον σάκο του. Από νωρίς το απόγευμα ξεφαντώνουμε με τα "μπουλούκια" στους δρόμους της πόλης και λίγο πριν τα μεσάνυχτα, συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί στον κεντρικό πεζόδρομο και υποδεχόμαστε το νέο έτος με πυροτεχνήματα, κέφι και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!
Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014: Παρέλαση καρναβαλιού στις 3:00 η ώρα το μεσημέρι στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου
Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014: “Πατερίτσα”, γυναίκες μεταμφιεσμένες χορεύουν στις πλατείες και τους δρόμους μετά το μεσημέρι.

Κοζάνη - Σιάτιστα: Ρουγκατσάρια – Μπουμπουσάρια


Καρναβαλιστές θα έχουν και περιοχές της Κοζάνης με επίκεντρο τη Σιάτιστα. Συγκεκριμένα στο Δήμο Βοΐου που περιλαμβάνει εκτός από τη Σιάτιστα και τα δημοτικά διαμερίσματα Νεάπολης, Πεντάλοφου κ.α ,σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει, θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις μπουλουκιών τις ακόλουθες μέρες στους πιο κάτω οικισμούς:
Τετάρτη 1 Ιανουαρίου: 15.00: Ρουγκουτσάρια – Μπουμπουσάρια στη Γαλατινή
Πέμπτη 2 Ιανουαρίου: 15.00: Παρέλαση Μπουμπουσαριών από το παζάρι μέχρι και την πλατεία του Άη Γιώργη (Διοργάνωση τοπικό συμβούλιο Εράτυρα)
Κυριακή 5 Ιανουαρίου: 21.00: «Γλέντι μεταμφιεσμένων» στη Σιάτιστα
Δευτέρα 6 Ιανουαρίου: 13.30: Συνάντηση Μπουμπουσαριών στην Πλατεία Γεράνεια Σιάτιστας
Δευτέρα 6 Ιανουαρίου: 14.00: Εκκίνηση Μπουμπουσαριών από την Πλατεία Γεράνεια Σιάτιστας με προορισμό την Πλατεία Χώρας Σιάτιστας

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Βοϊου
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!