Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Στις 22 Νοεμβρίου 2005 η Άνγκελα Μέρκελ γίνεται η πρώτη γυναίκα Καγκελάριος που εκλέγεται από το γερμανικό κοινοβούλιο.

1699 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Πρεομπραζένσκογιε ανάμεσα στη Ρωσία, στη Δανία, στη Σαξονία και στην Πολωνο-Λιθουανική Κοινοπολιτεία. Σε εφαρμογή της συνθήκης, ξεκινά τρεις μήνες αργότερα ο Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος.

1940 - Τρία αεροσκάφη Henschel Hs 126 εντόπισαν εχθρική φάλαγγα μήκους οκτώ χιλιομέτρων  που υποχωρούσε από την Κορυτσά προς το Πόγραδετς. Ισχυρή δύναμη 15 αεροσκαφών Potez 63, Bristol Blenhein και Fairey Battle των Μοιρών Βομβαρδισμού έσπευσε για ενίσχυση, με αποτέλεσμα την πλήρη διάλυση της ιταλικής φάλαγγας. Κατά την επιστροφή στο αεροδρόμιο ένα από τα Henschel συναντήθηκε με 15 ιταλικά καταδιωκτικά και χτυπήθηκε στον λέβητα βενζίνης. Το ελληνικό αεροσκάφος έπιασε φωτιά και το πλήρωμα το εγκατέλειψε. Ο χειριστής υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο παρατηρητής επέζησε.

1955 - Ιδρύεται το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (Ν.Ν.Α.). Θεμελιώθηκε το 1948.

2005 - Το γερμανικό κοινοβούλιο εκλέγει την Άνγκελα Μέρκελ στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας. Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας, και πρώτος πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε καγκελάριος της επανενωμένης Γερμανίας.

http://www.enikos.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!